top of page
Stress Behandling?

Stressbehandling
København

Et liv fri for stress er ikke nødvendigvis et problemfrit liv, men det er oftere et liv mere i overensstemmelse med ens værdier, færre konflikter med partner, børn, venner og kolleager, mere energi og ofte også et mere produktivt liv. 

Alt for mange bliver på et tidspunkt i livet ramt af kronisk stress, og flere og flere i en sådan grad at det begrænser livskvaliteten. Samtidig reagere de fleste for sent, og først når stress sygemelding og stressbehandling er nødvendig.

Ofte rammer stressen ikke bare en selv, men også dem omkring os som betyder mest for os - børn, kærester og venner.  Når man er stressramt bliver man ofte ikke kunne træt og energiløs, men rammes også af humørsvingninger, bliver mere irritabel og aggressiv. 

 

Vi har igennem det sidste årti fået betydeligt mere viden om stress og stressbehandling. Viden om hvor voldsomt vi faktisk påvirkes af kronisk stress, men også viden om hvordan vi kan reducere stress symptomerne, håndtere stressende situationer, og opbygge en større modstandsdygtighed mod stress på både kort og langt sigt. 

I stressbehandlingen tager vi udgangspunkt i dig og din situation. Vi arbejder med at reducere stressen, forstå hvad der skaber stressen, og give disse stressorer mindre magt i dit liv.

 

Du får værktøjer til at reducere stressen nu og her, samt opbygger en større modstandsdygtighed i stressede situationer og til at udgå langtidsstress i fremtiden.

Erfaren terapeut

Stressekspert

Nærhed & omsorg

Kort ventetid

Gratis og uforpligtende introduktionssamtale

Skriv til mig og få en gratis og uforpligtende introduktionssamtale omkring stressbehandling med fokus på at reducere symptomer, opbygge større modstandsdygtighed mod stress og fjerne de bagvedliggende årsager. 

Stress behandling psykoterapi i tryk rum

At starte i psykoterapi når man er stressramt

Stressramt eller ej, når man starter i psykoterapi, så er det første skridt ofte det sværeste.

At starte i psykoterapi er for mange en svær beslutning, men det er også en modig og stærk beslutning.

Det er en af de vigtigste investeringer du kan gøre i dig selv. At tage ansvar for din egen trivsel og velvære, samt at kunne være mere tilstede for dine vigtige relationer, dine venner, din kæreste eller dine børn. 

Har man ikke tidligere erfaring med psykoterapi, så vil der ofte også være noget usikkerhed, om hvad terapi faktisk er.

Er man stressramt er det ofte svært at finde motivationen og energien til at starte på noget nyt, også selvom det er noget som hjælper en.

Alt det gør, at det første skridt bliver det sværeste. Når skridtet så faktisk er taget, så finder man ud af at det faktisk er præcist så trykt som jeg har brug for. Psykoterapien bliver for mange et åndehul og fristed.

Er du klar til at tage det først skridt mod forandring, så tøv ikke med at kontakte mig for yderligere informationer eller en uforpligtende introduktionssamtale.

Psykoterapi mod stress

Stress Symptomer

Stress skal tages alvorligt, og jo tidligere vi bliver opmærksomme på stress symptomerne og begynder at arbejde med at reducere stressen jo bedre. 

Ofte forekommende stress symptomer:

 • Hovedpine

 • Mavesmerter

 • Depression

 • Træthed

 • Indre uro

 • Hukommelsesbesvær

 • Koncentrationsbesvær

 • Udbrændthed

 • Angst

 • Søvnløshed

 • Lav selvfølelse

 • Aggressivitet

 • Øget brug af stimulanser

Stress Behandling

I stressbehandlingen arbejder vi både med stressen nu og her, og med at opbygge en bedre stresshåndtering på lang sigt.  

 • Vi gennemgår og træner en række værktøjer til at reducere stress symptomerne nu og her.  

 • Vi arbejde med at forstå og mærke hvad det er som stresser, så du i situationen kan reagere og stressen ikke bygger sig op. 

 • Med udgangspunkt i din livssituation undersøger vi de bagvedliggende årsager til stressen, med fokus på at opbygge en højere grad af modstandsdygtighed overfor stressen.    

 

 • Samtidig opbygges en forståelse af hvor og hvornår stressen rammer, så det er muligt i god tid før at stressen rammer at navigere udenom. ​

Livet er hverken retfærdigt eller uretfærdigt. Det er bare, indtil det ikke er der mere.

- Bent Falk

Udbrændthed og Stress

Udbrændthed er ofte et resultat af langvarig stress. Det opleves som en følelse af fysisk- og mentalt udmattelse, stress og overbelastning. Det bliver svært at håndtere sine opgaver og forpligtelser.

For at forebygge udbrændthed er det vigtigt at lære at håndtere stress og belastning på en sund måde, så man ikke føler sig overvældet. Det kan være gennem træning, meditation, kunst eller andre aktiviteter, der hjælper en til at slappe af og finde indre ro.

Image by Stefan Spassov

Kort om Stress

Stress er en naturlig del af livet, men bliver et problem når den bliver til langtidsstress  

Stress er en naturlig reaktion der gør os parate til at reagere på en ydre belastning. Stressen gør os parate til at stikke af eller slås. 

Stressen i sig selv bliver først et problem når vi, ikke bare kan stikke af og heller ikke kan nedkæmpe det som forårsager stressen. I stedet må vi holde ud, og vi får aldrig rigtig den forløsning og hvileperiode vores krop og hoved har brug for. Der går det fra at være enkeltstående stressepisoder til at være langtidsstress.  

stress - glæde - hvile - monotoni .png

Book den tid der passer dig bedst