Psykoterapi ved Jesper Glad
tilknytningsmønstre test

Tilknytningsmønstre Test

PSYKOTERAPI VED JESPER GLAD

En tilknytningsmønster test fortæller dig ikke blot hvilket af de 4 tilknytningsmønstre der er dit foretrukne. En tilknytningsmønster test er også en mulighed for at forholde sig til betydningen af din personlige adfærd og dine mønstre i forhold til de vigtigste relationer i dit liv.  

Tilknytningsmønster testen på denne side bygger på ECR-R[1], en af de mest præcise og oftest benyttede videnskabelige metoder til at foretage tilknytningsmønster test.  

Når en utryg tilknytning fylder for meget

En utryg tilknytning kan ændres, og komme til at fylde mindre. Hvis du tænker det er relevant for dig så lad os tage en snak.
Tilknytningsproblemer
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Vores tilknytningsmønster er afgørende for hvilket liv vi lever

Viden om om vores personlige tilknytningsmønster er relevant, da vores tilknytningsmønster i høj grad er med til at afgøre, hvem vi er som person, og hvilket liv vi lever.

Tilknytningsmønstret er afgørende for, hvordan vi har det med andre mennesker, hvordan vi håndterer de vigtigste relationer i livet, og i hvilken grad vi lever et problemfrit liv, eller et liv fyldt med stress, angst, depression eller ensomhed.

Tilknytningsmønstre test

Hvad er de 4 tilknytningsmønstre?

Tryg tilknytning

En høj grad af tillid til sig selv, andre og i særdeleshed ens vigtige relationer. Kan både søge tryghed, stå alene og tør prøve nye ting.

Utryg, ambivalent tilknytning

Usikker på sig selv. Tro på at vigtige relationer kan hjælpe, men stoler ikke på, at de nødvendigvis gør det. Søger meget tryghed, og kan derfor have svært ved at stå alene og prøve nye ting.

Utryg, undvigende tilknytning

Usikker på sig selv, og er samtidig sikker på ikke at kunne hente hjælp udefra. Søger ikke tryghed, og står alt for meget alene. Begrænset lyst til at prøve nye ting.

Utryg, desorganiseret tilknytning

Usikker på sig selv, og er splittet i sine forventninger til vigtige relationer. Tror på en og samme gang at de ikke vil få nogen hjælp udefra når de har behov for hjælp, men hjælpen kan være farlig.

Forskellige tilknytningsmønstre tests

Der findes en lang række af forskellige tilknytningsmønstre test og quizzer, der er mere eller mindre seriøse.

Den bedste måde og få bestemt ens personlige tilknytningsmønster er ved Adult Attachment Interview (AAI). Det er et længere interview som foretages af en person som er trænet i at foretage AAI. Efter interviewet er der en analyse, hvorfra man så bestemmer det specifikke tilknytningsmønster.

I dagligdagen, og til videnskabelige formål, tager AAI ofte for lang tid og koster for meget. Derfor er online metoder som ECR-R udviklet, som kommer ganske tæt på AAI.

Jeg har valgt at benytte ECR-R på denne side.

Referencer

[1] Investigating Validity Evidence for the Experiences in Close Relationships-Revised Questionnaire; Amanda Fairchild University of South Carolina, Sara Finney James Madison University; researchgate.net

[2] Patients’ Adult Attachment Interview classification and their experience of the therapeutic relationship: are they associated?; Alessandro Talia, Madeleine Miller-Bottome, Rachel Wyner, Peter Lilliengren, og Jordan Bate; 

[3] Adult Attachment States of Mind: Measurement Invariance across Ethnicity and Associations with Maternal Sensitivity; John D. Haltigan, Esther M. Leerkes, Maria S. Wong, Keren Fortuna, Glenn I. Roisman, Andrew J. Supple, Marion O’Brien, Susan D. Calkins, and André Plamondon; NCBI;

Lidt om mig ...

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg brænder for mit job som psykoterapeut da jeg helt personligt ved hvor stor en hjælp god psykoterapi kan være, og kan se forskellen for mine klienter.

Specifikt arbejdet med tilknytningsbaseret terapi finder jeg relevant og givende, hvilken også er en hovedårsag til at jeg har valgt at specialisere netop inden for tilknytning. 

Psykoterapi ved Jesper Glad