Psykoterapi ved Jesper Glad
ID Psykoterapeut skriver

ID Psykoterapeut

Psykoterapi ved Jesper Glad

En ID psykoterapeut er uddannet fra ID Academy [1], og en af de rigtig mange forskellige typer af psykoterapeut der findes.

Psykoterapeut København

Find mig på Amagertorv 14b 3. og 4. etage, København K eller kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Den ID psykoterapeutiske retning

Den ID psykoterapeutiske retning opstod efter et stort stykke arbejde, hvor Ole Vadum Dahl undersøgte en lang række forskellige psykoterapeutiske retninger, og kortlagde hvad der virket inden for de forskellige retninger. På baggrund af dette kort blev ID psykoterapeut uddannelsen skabt.

Inspireret af den amerikanske filosof Ken Wilbers arbejde i relation til den integrale retning, blev der i slutningen af 0érne lagt et nyt lag ovenpå den eksisterende ID psykologuddannelse. Hvilket øget og styrket den holistiske tilgang i ID psykoterapi.

ID står for Integral Dynamisk psykoterapi. Med ‘Integral’ refererers til at ID psykoterapeutiske tilgang er holistisk, helhedsorienteret og inkluderende. Dermed menes der, at man bruger de forskellige virksom elementer fra en lang række af forskellige terapeutiske tilgange.

Samtidig refer ‘I’et i ID også til 'identitet'. For at fremhæve det stærke fokus på identitet hos den ID psykoterapeutiske retning.

Som ID psykoterapeut bliver man trænet i en hel række af forskellige terapeutiske metoder, så som:
- Samtaleterapi
- Kropsterapi
- Drømme og tegneterapi
- Psykodrama
- Forarbejde
- Mindfulness

Og kan med disse forskellige metoder i høj grad tilpasse terapien til den enkelte klient, og klientens behov lige nu og her.

Noget af det lidt specielle ved ID psykoterapeutiske retning, er at den er dansk. Man kan kun uddanne sig som ID psykoterapeut i Danmark, så en ID psykoterapeut vil altid være Dansk uddannet og efter dansk standarder.

ID Academy

ID Academy har efterhånden eksisteret i mere end 25 år, med start i København men er sidenhen vokset og har nu også undervisning og lokalet i Århus. Ole Vadum Dahl startede uddannelsen og har sidenhen været primus motor bag uddannelsen til ID psykoterapeut.

ID academy og uddannelsen til ID psykoterapeut er godkendt af dansk psykoterapeutforening[2]

FAQ

Er psykoterapeut en anerkendt uddannelse?

Psykoterapeut uddannelsen er privat og er som sådan ikke anerkendt af det offentlige. Modsat f.eks. psykologer, som er en uddannelse der er normeret til 5 år på universitet.

Hvilken uddannelse har en psykoterapeut?

En psykoterapeut har typisk gennemgået en 4 årig uddannelse, med et stærkt fokus på det at arbejde med klienter i terapien. De første to år fokuserede på egenudvikling og den teoretiske baggrund for den specifikke terapeutiske retning, man nu har valgt at arbejde med. De efterfølgende to år er så fokuseret på klientarbejde og træning i at det at udføre terapi, med teorien omkring det, og supervision.

Hvad koster det at læse til psykoterapeut?

Prisen for at tage en psykoterapeutisk uddannelse varierer meget afhængigt af uddannelse sted men ligget typisk mellem 125.000 og 250.000 for en 4 årig uddannelse. Dertil skal man være opmærksom på, at der er en lang række relateret udgifter, hvor de største typiske er egenterapi, supervision og potentielle ophold på kursusstedet.

Skrevet af

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København igennem flere år.

Jeg har igennem mit arbejde her haft den glæde at arbejde sammen med en ID psykoterapeuter.

mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad