Psykoterapi ved Jesper Glad
psykoterapi priser i danmark

Psykoterapi Priser i Danmark 2023

psykoterapi ved jesper glad

I Danmark er den gennemsnitlige pris for en psykoterapi session af ca. en time på 916 kr. og variere generelt mellem 650 og 1400 kr. Parterapi er noget dyrere med en gennemsnitlig pris på 1422 kr., men er også ofte længere sessioner på 1½ time. Gruppeterapi har en gennemsnitlig pris på 499 kr. pr session.
Psykoterapi Priser
Terapi type Gennemsnitlig pris Minimum pris Maximum pris
Individuel terapi 912 650 1400
Parterapi 1422 950 2200
Gruppeterapi 493 400 700

Hvad koster en time hos en psykoterapeut?

Psykoterapi priser for en standard session varierer en del mellem de enkelte psykoterapeuter. Prisen afhænger ofte ikke direkte af hvor erfarne psykoterapeuten er, men mere hvor lang tid at terapeuten har haft sin egen praksis og dermed hvor stor en klientbase den pågældende psykoterapeut har. Prisen varierer ofte også efter hvor psykoterapien forgår. Psykoterapi priser i København, Århus, Odense og Ålborg er ofte et par hundrede kroner højere sammenlignet med de mindre byer.

Noget der typisk kan sætte de virkelig høje priser er hvis psykoterapeuten enten har skrevet en bog, som er rigtig god og er blevet populær, eller måske har været i avisen eller på TV.

Det ser ikke ud til at priserne afhænger af hvilken psykoterapeutisk metode at psykoterapeuten benytter sig af eller den problematik klienten henvender sig med.

Standard 1-til-1 terapi session priser

psykoterapeut-priser-2023

Typisk spænder priserne fra 650 kr. og op til omkring 1250 kr. for en standard session af en times varighed. I sjældne tilfælde kan prisen komme helt op på 1400 kr.

Parterapi priser

psykoterapeut-parterapi-priser-2023

Psykoterapeuters priser på parterapi varierer mellem 950 kr til 2200 kr for en session, og har gennemsnitligt en pris på 1422 kr.

Typisk har en session en varighed på mellem en time og en og en halv time. Hvilket også bliver reflekteret i at prisen generelt er højere for de længere sessioner.

Psykoterapi til reduceret priser, Nedslag i prisen i psykoterapi

psykoterapeut-nedsatte-priser-2023

Nogle psykoterapeuter tilbyder et nedslag i prisen for personer, der af den ene eller anden grund er ramt økonomisk. Det er typisk en rabat som er tilgængelige for studerende, pensionister og folk på overførselsindkomst. Nedsatte priser varierer mellem 550 kr og 900 kr, men ligger i gennemsnitlig på 700 kr for en normal session af ca. en times varighed.

Psykoterapi til reduceret priser, klippekort

Nogle psykoterapeuter giver et nedslag i prisen ved længere psykoterapeutiske forløb. En ofte benyttet metode er at tilbyde klippekort.

Det er et tilbud til klienter, der er temmelig sikre på at de kontinuerligt vil fortsætte hos den pågældende psykoterapeut et stykke tid frem.

Ved køb af et klippekort så er nedslaget i prisen per session på mellem 10 % og 20 %. Størrelsen af rabatten er afhængig af antallet af klip på kortet.

Klippekortet betales up-front, og potentielt overskydende sessioner tilbagebetales ikke. Samtidig har klippekortet ofte en løbetid på 1 til 2 år hvor klippene skal bruges. Hvis de ikke bliver brugt, så er de tabte.

Antallet af klip på kortet varierer fra 5 klip og op til 20 klip.

Typisk kan klippekortet ikke kombineres med andre tilbud fra terapeuten om reducerede priser.

Det er omkring 1 ud af 10 psykoteraputer, der har sådanne tilbud om reduceret psykoterapi priser ved køb af klippekort.

Gruppeterapi priser

Psykoterapeutpriserne for gruppeterapi varierer mellem 400 kr og 700 kr pr. session, og har en gennemsnitspris på 493 kr.

Længden af en session varierer en del, fra to timer og op til tre og en halv time. Betalingen kan enten være fra session til session, men er meget ofte up-front et beløb for 4 til 5 sessioner, eller et helt forløb af måske op til 10 sessioner.

En anden sted hvor der er forskel på de forskellige gruppeterapi forløb, er i antallet af deltagere i grupperne. De ligger generelt mellem 4 og op 10 personer, men typisk med 6 til 7 deltagere. Der kan både være fordele og ulemper ved både små og store grupper. I en lille gruppe vil der være mere tid til lige præcis dig og din problematik, og vil for nogle også opleves mere trygt. I en større gruppe vil der være mindre tid til dig specifikt. Til gengæld vil du få mulighed for at høre om flere forskellige personer der arbejder med samme type af problematik som dig, og få feedback fra flere personer.

Der ser ud til at være ganske få psykoterapeuter, der tilbyder gruppeterapi. Derfor har jeg valgt ikke at inkludere nogle yderligere statistikker eller diagrammer fokuseret specifikt på gruppeterapi priser.

Gratis og uforpligtigende introduktionssamtale

Book en gratis og uforpligtigende introduktionssamtale hvis du tænker individuel psykoterapi kunne være noget for dig.
Gratis intro samtale
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K. Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Skrevet af

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København igennem flere år.

mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad