Psykoterapi ved Jesper Glad
stress kollaps

Stress kollaps

PSYKOTERAPI VED JESPER GLAD

Et stress kollaps er for mange en oplevelse af at have kæmpet med en stressende livssituation i længere tid, for så relativt pludselig at opleve hvad der føles som et nedbrud. Et nedbrud, der både kan være mentalt og/eller fysisk.

Det er vigtigt at genkende tidlige tegn på alvorlig stress [LINK] og reagerer, inden man potentielt ender i et stress kollaps.

Er man først ramt af et stress kollaps, så er kan man godt forberede sig på en længere periode med hvile og ro. Det kan tage forbavsende lang tid at komme sig over et stress kollaps.

Et enligt stress kollaps kan forveksles med en oplevelse af udbrændthed, periodisk energiforladthed, eller tristhed/depression alt sammen noget som kan opstå i forbindelse med stress.

Når stress fylder for meget

Alt for mange kæmpe med stress i alt for lang tid. Book en gratis start session hvor vi kan snak om hvordan stressen kan komme til at fylde mindre i dit liv. 
Gratis start session
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Hvad er et stress kollaps?

stress kollaps - langvarig stress føre til stress kollaps

Et stress kollaps opstår som konsekvens af at have kæmpet med ubehandlet langvarig stress i længere tid. Stress symptomerne bygger op, og man når et punkt hvor situationen ikke kan opretholdes mere, og man oplever et kollaps.

stress kollaps - opleves både mentalt og fysisk

Stress kollapset kan både opleves mentalt eller fysisk:

  • Mentalt - Oplevelse af totalt fravær af overskud og motivation, tristhed/depression, svært ved at fokusere, at koncentrere sig, og ukontrollerbart følelseskaos
  • Fysisk - Oplevelse af kropslig sammenbrud, med ildebefindende, motoriske problemer, blackouts/besvimelser, svigt af sanser som hørelse og syn

Den energiforladtheden man oplever i forbindelse med et stress kollaps er i en sådan grad at man nærmest går helt i stå og ikke kan varetage selv helt almindelige dagligdags aktiviteter.

stress kollaps et stress kollaps kan opleves som tristhed depression energiforladthed og udbrændthed

Et stress kollaps kan nemt forveksles med andre typer af stress reaktioner, så som:

  • Energiforladthed
  • Tristhed
  • Udbrændthed
  • Depression

Stress og stress kollaps er ikke en officiel medicinsk diagnose

Et stress kollaps er som sådan ikke nogen veldefineret medicinsk diagnose. Faktisk er stress ikke engang en diagnose, men en række af stress symptomerne er derimod faktiske diagnoser.

Det, at stress kollaps ikke er en office diagnose, gør også at et stress kollaps ikke er veldefineret.

Stress kollaps er mere en rammende beskrivelse af den oplevelse folk har når de pludselig oplever at nu kan de bare ikke mere.

Behandling af et stress kollaps

Et stress kollaps er som allerede nævnt ikke en officiel diagnose, men en læge vil typisk anbefale samtaleterapi, eller i svære tilfælde medicinsk behandling i forbindelse med følgevirkningerne af stressen.

Referencer

[1] Nervous breakdown; healthdirect; 
[2] Exhaustion disorder; Wikipedia; 
[3] Nervous Breakdown; Clevelandclinic; 

Lidt om mig ...

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København gennem flere år. 

Jeg brænder for mit job da jeg både helt personligt ved hvor stor en hjælp god psykoterapi kan være, og kan se forskellen for mine klienter.

Specifikt arbejdet med stressfinder jeg relevant og givende, hvilken selvfølgelige også er en hovedårsag til at jeg har valgt at specialisere netop inden for stress. 

mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad