Psykoterapi ved Jesper Glad
Spiseforstyrrelser - behandling af overspisning

Spiseforstyrrelser behandling København

psykoterapi ved jesper glad

At kæmpe med en spiseforstyrrelse er ofte en ensom og skamfuld kamp.

For alt for mange bliver det en alt for lang kamp, og for nogle en livslang kamp. Det er rigtigt ærgerligt, da behandling af spiseforstyrrelser ofte hjælper.

Er du ramt af en spiseforstyrrelse så skal du vide at du ikke er alene i din kamp. Der er rigtig mange som kæmper den samme kamp med deres spiseforstyrrelse.

Jeg ved personligt hvor hårdt det er at kæmpe med en spiseforstyrrelse. Så jeg har ikke blot i længere tid dedikeret arbejdet med at hjælpe folk ramt af spiseforstyrrelse, men også gjort spiseforstyrrelser til mit hovedfokusområde, helt specifikt med et fokus på Bulimi og BED.

Gratis og uforpligtigende introduktionssamtale

Hvis du kæmper med en spiseforstyrrelse så kontakt mig for en uforpligtende og gratis introduktionssamtale, hvor vi kan møde hinanden og snakke om hvordan du kan komme videre.
Gratis intro samtale
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K. Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Om samtale terapi og behandling af spiseforstyrrelse

psykoterapi ved jesper glad

Behandling af BED

Behandling af BED

Tvangsoverspisning eller BED (fra engelsk Bringe Eating Disorder) er den mest udbredte spiseforstyrrelse.

Behandling hjælper. Alt for få opsøger behandling, og lever et liv i kamp med maden og deres krop.
Behandling af bulimi

Behandling af bulimi

At leve med bulimi er for mange et liv der svinger mellem overspisninger og voldsom kontrol. Med masser af regler og kompenserende adfærd som opkast og tvangspræget motion.

Samtaleterapi er den mest udbredte behandlingsform for bulimi, og med den rigtige behandling er der gode mulighed for at komme videre i livet.
Pårørende til en spiseforstyrret

Pårørende til en spiseforstyrret

Det at være pårørende til en person der er ramt af en spiseforstyrrelse, er på rigtig mange forskellige måder hårdt og energidrænende. Det er svært at finde retning og finde ud af hvordan man bedst hjælper. Hvis man ikke passer på sig selv kan man selv ende op med stress eller en depression uden overskud til at hjælpe.
Det første skridt er ofte det sværeste

Det første skridt er ofte det sværeste

Det kan være rigtigt svært at række ud og søge hjælp hvis man kæmper med en spiseforstyrrelse.

Først så kan det være svært at finde ud af om det overhovedet er en spiseforstyrrelse man kæmper med. Derefter kan det være svært at komme til en selverkendelse om at det er faktisk noget som skal håndteres, og at spiseforstyrrelsen er rigtig svær at komme ud af alene. Er man så nået til den erkendelse, så er det stadig rigtigt svært at tage det næste skridt og række ud efter hjælp. Nogle bruger årevis på at tage disse første skridt, andre får det aldrig gjort. Derfor er det vigtigt for mig, at gøre netop de første skridt ud i at arbejde med en spiseforstyrrelse så trygge som muligt.

At starte i terapi med en spiseforstyrrelse

Jeg har siddet over for rigtig mange mennesker, som for første gang har valgt at åbne op omkring deres spiseforstyrrelse til et andet menneske. Jeg ved hvor svært det er, og jeg ved hvorfor det er så svært. Så i terapien vil vi starte stille og roligt, og så ellers sætte det tempo, som passer præcist til dig, hvor du er tryg og samtidig får mest muligt ud af terapi-sessionerne.

For mange vil starten af terapien både opleves lettende, men også svær. Spiseforstyrrelsen er der af en årsag, der er ofte noget som gemmer sig under spiseforstyrrelsen. Når vi i terapien begynder at arbejde med det som spiseforstyrrelsen holder nede, så opstår der ofte nogle meget blandede følelser. På den ene side er det for mange befriende endelig i et sikkert rum at kunne begynde at åbne op omkring spiseforstyrrelsen, og kunne begynde at forstå hvad der sker. Samtidig kan det aktivere spiseforstyrrelsen. Helt lavpraktisk kan det betyde at man i starten:

 • nærmest momentant glemmer hvad der blev snakket om i terapien lige så snart man forlader lokalet, og ikke skænker det en tanke før man næste gang er på vej til terapeuten.
 • finder på den ene overspringshandling efter den anden for at undgå at booke den næste terapi-aftale.
 • vælger og holde fast i de handlemønstre der styrker spiseforstyrrelsen, og måske endda forsøge endnu hårdere mere af det man allerede har prøvet og ikke har lykkedes med.

Det er helt naturligt at det er sådan. Jeg er som terapeut derfor også opmærksom på at det vil være sådanne udfordringer man kæmper med når man starter i psykoterapi.

Behandling af spiseforstyrrelser hjælper

Psykoterapi er bestemt ikke nogen mirakelkur.

Det er ikke blot som at tage en pille og så er spiseforstyrrelsen væk. Hvis det var så nemt, så ville en spiseforstyrrelse ikke være så stort et problem for så mange. At arbejde med sin spiseforstyrrelse er ofte et længere forløb, med perioder hvor der er fremskridt, og perioder hvor man ikke oplever rigtig at komme nogen vegne eller måske ligefrem falder lidt tilbage.

For mange er forventningen til den hjælp de kan få igennem behandling ofte, at i løbet af relativt kort tid vil spiseforstyrrelsen fjernes fuldstændig. Sådan er det dog sjældent. Det kan godt være at spiseforstyrrelsen forsvinder fuldkommen over tid, men det er ofte en længere proces. Hjælpen vil ofte være i form af at det bliver nemmere at være med det som er svært, og derfor bliver antallet af overspisninger reduceret. Man får kortlagt, hvad der trigger spiseforstyrrelsen, og får en række andre mere hensigtsmæssige ting man kan gøre i stedet for at overspise.

Starten er ofte svær. Når man begynder at forstå spiseforstyrrelsen, så tager det tid at lære at håndtere de ting som spiseforstyrrelsen var der for at holde væk, samt at få opbygget nye vaner.

Når det så er sagt, så kan jeg kun sige JA, samtaleterapi hjælper på spiseforstyrrelser. Det viser en lang række videnskabelige studier, og det er også min erfaring fra min egen praksis og mit lange arbejde med personer ramt af spiseforstyrrelse. ​

Er du ramt af en spiseforstyrrelse så vil jeg klart opfordre dig til at søge hjælp. Det er sjældent noget som bare forsvinder over tid. Hvis du tænker at jeg måske ikke lige er den helt rigtige til at hjælpe dig, så er det helt fint, og du er stadig velkommen til at kontakte mig for nogle anbefalinger på terapeuter der så evt. kunne være relevante.

Er terapi noget for mig?

Generelt vil jeg sige at terapi er for de fleste, og de fleste kan have gavn af terapi, om de står midt i en livskrise eller ønsker at udvikle sig selv personligt.

Det er dog vigtig at terapeut kan møde dig der hvor du er, og har en forståelse for hvad det er du kæmper med. Det er også vigtigt at det er dit valg at starte i terapien, og at du selv er indstillet på at arbejde med det som er svært. Hvis du har meget modstand på generelt at gå i terapi eller på den specifikke terapeut, så giver det ikke meget mening.

For mange er det at kæmpe med en spiseforstyrrelse forbundet med en voldsom skam. En skam, som kan gøre det rigtig svært at snakke med andre om spiseforstyrrelsen. Selv om det ofte stadig er svært, så finder mange det nemmere at starte snakken med en person, som ikke er en del af ens personlige netværk, og en person som ved hvad det vil sige at kæmpe med en spiseforstyrrelse.

Min personlige erfaringer med at arbejde med spiseforstyrrelser

Som psykoterapeut har jeg gjort spiseforstyrrelser til mit absolut hovedfokusområde.

Jeg har en lang erfaring i at arbejde med spiseforstyrrelser både fra min egen praksis og fra mit arbejde ved Landsforeningen Spiseforstyrrelse og Selvskade.

Jeg arbejder med alle de store spiseforstyrrelser som anoreksi, bulimi, og BED/tvangsoverspisning, med individuel terapi og gruppeterapi.

Jeg har arbejdet med mennesker i alle aldre, der kæmper med spiseforstyrrelser, fra 18 år og op til sidst i 60'erne.

Anmeldelser

 • Jacob, 53

  “Hos dig har jeg kunne fortælle om ting som jeg ikke har kunnet fortælle nogen anden. Ting jeg ikke har fortalt venner, familie eller min tidligere psykolog. Det har været en stor befrielse og vores snakke har gjort at jeg nu endelig er meget mere okay med hvem jeg er.”
 • Anonym

  "Jeg begyndte hos Jesper, da jeg kom ind i nogle vanskelige situationer i forbindelse med start på en ny uddannelse. Jeg oplever at det er et sted hvor jeg kan være mig selv, og føle mig tryg. Hos Jesper begynder alle mine mange følelser at give mening for mig."
 • Olivia, 21

  “Jeg skal ikke længere være perfekt, hvilket gør mit liv meget nemmere.

  Tak! ”
 • Anonym

  “Min rejse med Jesper er det mest givende skridt, jeg nogensinde har taget for mit eget velvære. Ikke alene har han hjulpet mig gennem min spiseforstyrrelse, men han har også transformeret mit syn på mig selv.

  Jesper har givet mig redskaber til at håndtere min indre kritiker og min skam. Takker være Jesper er jeg en mere positiv og robust person. ”
 • Esben, 32

  “Med Jespers støtte har jeg bevæget mig fra utryghed og kaos til at føle mig sikker på mig selv. Angsten der før stoppede mig fra at gøre hvad jeg havde lyst til, er nu ikke noget jeg tænker på.”
 • Mathias, 30 år

  “Jeg startede hos Jesper lige efter at jeg havde fået et mentalt sammenbrud som følge af stress. Han hjalp mig til tryghed og ro, og jeg fandt tilbage og fik det bedre. Jeg kan på det varmeste anbefale Jesper.”

Book den tid der passer dig

psykoterapeut københavn

Psykoterapi ved Jesper Glad - Psykoterapeut København - Individuel terapi - Priser og afbud

Gratis introduktionssamtale

Uforpligtende snak for at finde ud af om terapi er det rigtig for dig
1 t
0 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi

Individuel terapi (ca. 1 time)

Ca. 1 time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1 t
850 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi 2

Individuel terapi (ca. 1½ time)

Ca. 1½ time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1½ t
1.200 kr.

Lidt om mig ...

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København gennem flere år.

Jeg brænder for mit job da jeg både helt personligt ved hvor stor en hjælp god psykoterapi kan være, og kan se forskellen for mine klienter.

​mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad