Psykoterapi ved Jesper Glad
lavt selvværd

Lavt Selvværd

psykoterapi ved jesper glad

Vi har alle tidspunkter eller perioder hvor vi mister troen på os selv. Kan jeg faktisk fuldføre den her opgave? eller kan jeg holde det oplæg på arbejdet?

Med et lavt selvværd bliver oplevelsen ikke blot en usikkerhed omkring, om jeg nu kan gøre ting eller klare noget. Det er ikke en usikkerhed omkring værdien af det jeg gør, men usikkerhed omkring værdien af den jeg er. Det opleves mindre situationsbestemt, og nærmere som en måde at være i verden på. Når jeg er usikker på min egen værdi, så må jeg hente min oplevelse af at have værdi udefra. Ser de andre mig som dygtig nok, klog nok, smuk nok, spændende nok, sjov nok, populær nok og så videre.

På den måde kan det blive rigtig svært at stå frem som den du er, og det kan blive meget arbejdsomt og sårbart. For hvad tænker de andre om mig, når jeg siger det, ser sådan ud, eller gør den her ting. Perfektionisme kan blive en måde at kompensere for et lavt selvværd.

Et sted hvor det kan blive rigtig hårdt er når ens eget lave selvværd bliver projekteret over på ens børn, eller dem som står en nærmest, så de også bliver et præstigeprojekt, eller måske endda bliver smittet af ens dårlige selvværd.

Er du ramt af lavt selvværd så er det vigtigt at vide, at du bestemt ikke er den eneste. Der er desværre alt for mange der går igennem livet med et lavt selvværd.

Gratis og uforpligtigende introduktionssamtale

Hvis du kæmper med et lavt selvværd så kontakt mig for en uforpligtende og gratis introduktionssamtale, hvor vi kan møde hinanden og snakke om hvordan du kan komme videre. Hvorefter du kan tag hjem og vurdere om det er noget for dig.
Gratis intro samtale
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K. Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Mere om lavt selvværd og om at arbejde med sit selvværd

psykoterapi ved jesper glad

Et liv med lavt selvværd

Et liv med lavt selvværd

Lavt selvværd kan ramme os på rigtig mange forskellige områder i livet - stress, svært ved at være sammen med andre eller ved at stå frem. Måske det kan være svært at mærke hvad man selv faktisk har lyst til, så man vælger det samme som de andre. Nogle ender op med et studie eller et arbejde ikke fordi det er det rigtige for dem, men fordi det er prestigefyldt.

Lavt selvværd kan vise sig på rigtig mange forskellige måder, eksempelvis så er det måske svært for den ene at finde en kæreste, for en anden er der måske et behov for at vise sin egen værdi i kraft af mange forskellige kærester, og for en tredje skal kærsten være den helt rigtige - ikke så meget for en selv men mere i de andres øjne.
Kan jeg ændre på mit selvværd

Kan jeg ændre på mit selvværd?

Ja! Du kan ændre på dit selvværd, og det er muligt igennem hele ens liv.

Vi er ikke født med et godt selvværd. Vores selvværd bliver grundlagt i vores barndom, på baggrund af de vigtige mennesker vi har omkring os, og det miljø vi indgår i.

Der er forskning som peger i retning af at det evolutionært giver mening for os at have et dårligt selvværd der hjælper os til at passe ind i flokken. På den måde er det lave selvværd en del af det at være menneske.

At ændre på lavt selvværd kræver at man arbejder både med hvad man tænker om sig selv, og hvordan man føler omkring sig selv. Hvor det at ændre på hvad man tænker ofte er den nemmere del af arbejdet, mens at ændre på følelserne er et mere grundlæggende stykke arbejde der ofte tager tid og masser af opmærksomhed, men også kan være livsændrende.
Samtaleterapi og lavt selvværd

Samtaleterapi og lavt selvværd

Vi starter med at kortlægge hvornår og hvordan den lave selvværd fylder for dig i din dagligdag. Hvornår fylder det lave selvværd meget og hvornår fylder det mindre? Er der nogle bagved liggende mønstre?

Derefter undersøger vi de historier du har om dig selv og andre der fodrer det dårlige selvværd. Kigger på om der er andre historier der kunne opleves lige så rigtige og som ikke rammer selvværdet.

Parallelt arbejde vi med at kigge på dig selv med mere milde øjne. Vi gør det med fokus på både hvad du tænker, føler og sanser. På den måde bliver din egenværdi ikke noget du tænker men faktisk også noget du oplever.

Fuldstændigt at ændre et lavt selvværd er et stort stykke arbejde, men også et arbejde, hvor skridt i den rigtig retning er relevante.

Selvværd og selvtillid

Selvtillid og selvværd beskriver to forskellige ting. Det kan dog være svært helt at fornemme hvad der er på spil i en specifik situation, for eksempel mangler jeg selvtillid eller er jeg ramt af lavt selvværd, når jeg nu finder det svært at tage ordet i den her forsamling?

Selvtillid refererer til den tillid eller tro jeg har omkring mine evner til at håndtere en specifik situation eller opgave. Det handler altså, om hvor godt jeg tror jeg vil klare en given opgave eller situation, med de evner jeg nu har.

Selvværd til gengæld er en mere grundlæggende selvopfattelse. Er jeg noget værd som person, bare som den jeg er, ikke i kraft af det jeg gør eller hvordan jeg ser ud? Er jeg stadig værdifuld som person selvom jeg er blevet fyret eller har taget 10 kg på? En person med et stærkt selvværd vil opleve sig selv som værende værdifuld uafhængigt af specifikke opgaver, situationer, udseende, og langt hen af vejen også uafhængigt af hvad andre siger.

Så selvværd er den værdi vi tillægger os selv.

Selvtillid bruges ofte til at dække over et manglende selvværd. Man arbejder en masse eller træner en masse, taler en masse, arbejder på at være sjov - alt sammen for at opleve sig selv som succesfuld og til dels skjule for andre eller sig selv at man inderst inde ikke føler sig rigtig værdifuld.

Anmeldelser

 • Jacob, 53

  “Hos dig har jeg kunne fortælle om ting som jeg ikke har kunnet fortælle nogen anden. Ting jeg ikke har fortalt venner, familie eller min tidligere psykolog. Det har været en stor befrielse og vores snakke har gjort at jeg nu endelig er meget mere okay med hvem jeg er.”
 • Anonym

  "Jeg begyndte hos Jesper, da jeg kom ind i nogle vanskelige situationer i forbindelse med start på en ny uddannelse. Jeg oplever at det er et sted hvor jeg kan være mig selv, og føle mig tryg. Hos Jesper begynder alle mine mange følelser at give mening for mig."
 • Olivia, 21

  “Jeg skal ikke længere være perfekt, hvilket gør mit liv meget nemmere.

  Tak! ”
 • Anonym

  “Min rejse med Jesper er det mest givende skridt, jeg nogensinde har taget for mit eget velvære. Ikke alene har han hjulpet mig gennem min spiseforstyrrelse, men han har også transformeret mit syn på mig selv.

  Jesper har givet mig redskaber til at håndtere min indre kritiker og min skam. Takker være Jesper er jeg en mere positiv og robust person. ”
 • Esben, 32

  “Med Jespers støtte har jeg bevæget mig fra utryghed og kaos til at føle mig sikker på mig selv. Angsten der før stoppede mig fra at gøre hvad jeg havde lyst til, er nu ikke noget jeg tænker på.”
 • Mathias, 30 år

  “Jeg startede hos Jesper lige efter at jeg havde fået et mentalt sammenbrud som følge af stress. Han hjalp mig til tryghed og ro, og jeg fandt tilbage og fik det bedre. Jeg kan på det varmeste anbefale Jesper.”

Book den tid der passer dig

psykoterapeut københavn

Psykoterapi ved Jesper Glad - Psykoterapeut København - Individuel terapi - Priser og afbud

Gratis introduktionssamtale

Uforpligtende snak for at finde ud af om terapi er det rigtig for dig
1 t
0 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi

Individuel terapi (ca. 1 time)

Ca. 1 time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1 t
850 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi 2

Individuel terapi (ca. 1½ time)

Ca. 1½ time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1½ t
1.200 kr.

Lidt om mig ...

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København gennem flere år.

Jeg brænder for mit job da jeg både helt personligt ved hvor stor en hjælp god psykoterapi kan være, og kan se forskellen for mine klienter.

​mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad